Villanykapcsoló, asfora kapcsoló otthonunkban – apróságok, amikre házépítéskor érdemes figyelnünk

Házépítés során rengeteg mindent át kell gondolnunk, amire egy lakásvásárlás során nem kell, hiszen már adottak. Ha építtetünk, akkor mindent mi tervezhetünk meg. Megmondhatjuk mit hova szeretnénk tenni, rakni, hogyan alakítsuk ki a falakat és az egyéb elrendezéseket. Ezek fontos döntések, hiszen a későbbiekben sokkal könnyebbé teszik a mindennapjainkat. Ilyen lehet például a villanykapcsolók megfelelő elhelyezése (pl. asfora kapcsoló), ami apróságnak tűnhet, de rendkívül meghatározó. Ezeket az apróságnak tűnő dolgokat szedjük össze cikkünkben:

asfora kapcsoló

Asfora villanykapcsoló: életünk megkönnyítője

A villanykapcsolók elhelyezése az egyik olyan dolog, amit előre el kell terveznünk házépítéskor. A kivitelezőknek pontosan meg kell tudjuk mondani, hogy hány darabot szeretnénk, hova szeretnénk őket helyezni és, hogy ezek egyenként egy vagy több kapcsolósok legyenek. Ez így elsőre macerának tűnhet, hosszú távon azonban rendkívül megkönnyítik az életünket, ha a megfelelő helyeken mindig van szabad konnektor. Számtalan villanykapcsoló márka közül választhatunk, ezek közül az egyik kedvelt az Asfora. A márkának elérhetőek a piacon színes típusai is, ezen kívül fényerőszabályozós vagy redőnyszabályozós kapcsolók is megtalálhatók a márka kínálatában. Az eredmény, hogy nem kell hosszabbítókat vásárolnunk és kábelekkel teleraknunk otthonunkat, hanem kényelmesen és kulturáltan tudjuk használni elektronikai eszközeinket. Ha ötletekre van szükségünk, akkor kérjünk segítséget a kivitelezőktől.

Beépített bútorok:

A beépített bútorokat szintén már az elején szükséges tudunk, így a konyhabútorunkat is ezáltal tudjuk megtervezteti, illetve az egyéb konyhabútorokat is ennek alapján tudjuk megvásárolni. Nagyon sok konyhatippet találunk a neten, amik mind abban segítenek, hogy a kisebb konyhákat is a lehető legjobban tudjuk felszerelni és kihasználni. A sütőt is be tudjuk építeni akár már szemmagasságba, hogy ne kelljen hajolgatni, de a mosógépet is elhelyezhetjük itt, ha éppen a fürdőszobában van szükség a helytakarékoskodásra.

Ha házépítésbe fogunk tehát, akkor számtalan dolgot szükséges előre átgondolnunk. Ne bánjuk azonban ezeket, hiszen hosszú távra tervezünk és ezekért a döntésekért sokáig hálásak leszünk magunknak.