Tisza-tavi látnivalók listája: végtelen szépségű táj

Magyarország számos természeti és kulturális kinccsel büszkélkedhet, mégis sokan inkább külföldre utaznak, ha nyaralni vágynak. A 2020-as esztendő ezen a tendencián is változtatott: a koronavírus járvány miatt rengetegen inkább a belföldi utazást választották a tengerpartok helyett. Hazánk két legfelkapottabb üdülőhelye a Balaton és a Tisza-tó. Utóbbi ráadásul a méltán neves Hortobágy részét is képezi. Tisza-tavi látnivalók listája: cikkünkből te is elmenthetsz magadnak néhány úticélt a sok közül.

Tisza-tavi látnivalók listája: Madárrezervátum

Ha kiemelhetünk egyet a sok közül, amelyet mindenkinek látnia kell, az biztosan a Madárrezervátum lenne. A természeti övezetnek csak egy része látogatható a turisták számára, de ez a betekintő is igen gazdad élményeket tartogat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ezen a hajós túrán az érdeklődők megismerkedhetnek a Tisza-tó madárfajaival, de a vízi élővilág egy szegletét is megismerhetik. A fajok között nemcsak gémeket, hanem kormoránokat, kócsagokat, sirályokat is láthatnak azok, akik jegyet váltanak a rezervátumba. A nádas közelében alkalom nyílik a növényvilágot is szemügyre venni. Az idegenvezetők széles tudással rendelkeznek a tó természeti kincseiről, ezért nyugodtan kérdezhetik őket a gyerekek és a felnőttek is.

tisza tavi látnivalók listája

Tiszta-tavi látnivalók listája: Ökocentrum

A listánk második, és egyben utolsó helyezettje a Poroszlói vagy Tisza-tavi Ökocentrum. Az intézménynek már az épülete is igen impozáns: egy landoló hattyúra emlékeztet. Akik szeretik az információdús kirándulásokat, azoknak szívből ajánljuk, hogy látogassanak el az Ökocentrumba. Itt található például Európa legnagyobb édesvízi akváriuma, ahol az összes Tisza-tavi halfajtát megismerhetik a látogatók. Az épület tetején kilátóról lehet bebarangolni szemmel a környéket. De sok más izgalmas program is várja a turistákat: köztük például a kicsik kedvence, az állatsimogató és a vidraetetés is minden délelőtt. A centrumban izgalmas állatfajokkal ismerkedhetnek meg a kicsik és a nagyok is: sakálok mellett madárfajokkal és más emlősökkel is találkozhatnak a látogatók.