Minőségi ruházat, sapka séfeknek, szakácsoknak

A szakácsruházatra külön ipar épült, hiszen feladata, hogy gondosan megvédje a hordozóját. Egy konyhában számos baleset érhet minket, melyek közül az első helyen az égési sérülés van. Emiatt minden cégnek törekednie kell rá, hogy a szakácsoknak megfelelő védőruházata legyen. Természetesen az esztétikusság és az egységes megjelenés is számít, hiszen több vendéglátóegységben van nyílt konyha, ahol a vendégek főzés közben nézhetik ételeik elkészülését. A szakácsnadrágon, kabáton és cipőn túl a sapka is rendkívüli fontosságú, hiszen megvédi az ételeket a hajunktól, és a fejen lévő szennyeződésektől. A minőségi ruházat és a sapka séfeknek, szakácsoknak tehát elengedhetetlen fontosságú.

sapka séfeknek

Sapka séfeknek, szakácsoknak: milyet válasszunk?

Szerencsére ma már számtalan különböző stílusból válogathatunk, így minden szakács megtalálhatja a számára szimpatikusat. Vannak hagyományos egyszerű sapkák, a filmekből is ismert nagy sapkák vagy éppen francia stílusú példányok. Mindezek pedig a legkülönbözőbb színekben. Látványkonykák esetében tehát a sapkákkal is stílust vihetünk a megjelenésünkbe.

Mi alapján válasszunk szakácsruházatot?

A minőségi szakácsruházat nem feltétlen olcsó mulatság, emiatt fontos, hogy esztétikus és egyben megfelelően védelmet nyújtó ruházatot válasszunk. Az első szempont tehát a ruha anyaga, minősége. Strapabírónak és elég vastagnak kell lennie, ami megvédi hordozóját az égési sérülésektől. További szempont természetesen a kényelem. Mivel egész nap ezt a ruhát viseli a séf, emiatt a ruházatnak fontos, hogy kényelmes legyen. A minőségi anyag és a megfelelő méret ezt garantálja. Ne örökítsük a ruházatot, hanem egy új munkatársnak rendeljünk sajátot, újat, megfelelő méretben. Ahogy már említettük nem elhanyagolható az esztétikusság sem. Érdemes leülni a csapatunkkal és egy olyan stílust, színt, mintázatot kiválasztanunk, ami mind a hölgyeknek, mind az uraknak egyaránt megfelel. Végső soron pedig az ár fogja meghatározni a döntésünket (fontos, hogy a minőséget vegyük előre, ne az árat a döntésünkben). Olyan helyről vásároljunk, ahol ár-érték arányban minőségi terméket kapunk. Ha van rá lehetőség, akkor rendeljünk próbaterméket, hogy ki tudjuk próbálni az adott hely minőségét.