Kutyanevek fajta szerint: milyen név illik a te kutyádhoz?

Egy négylábú mindig nagy öröm a háznál. Az egész család tűkön ül és izgatottan várja a napot, amikor az új házikedvenc betoppan a küszöbön. Beszerezni a felszerelését, kiválasztani neki az eledelt: ezeket még az érkezés napja előtt jobb letudni. Ezután pedig már csak egy dologban kell megegyezni, hogy mi legyen a kutya neve. Kutyanevek fajta szerint: cikkünkből te is inspirálódhatsz, ha épp te is friss gazdi leszel a napokban.

Kutyanevek fajta szerint: kis méretű kedvencek

Rengeteg kistestű kutyafaj népszerű napjaikban, például a törpe tacskók, francia bulldogok, yorkshire terrierek vagy éppenséggel a pomerániai törpespiccek. Ha te is egy hasonló szobakutyáról álmodozol, akkor rengeteg olyan elnevezés van, ami passzolni fog kedvencedhez.

A tacsik számára általában bohókás neveket választanak a gazdik, mint például Odie, Pizza, Csili vagy Tücsök. A francia bulldogok között az idegen eredetű nevek a népszerűek: Tyson, Bella, Lola és Ziggy is sok szaladgál a futtatkban. Ezeket a neveket nyugodtan adtahot westieknek és akár csivaváknak is. Bár mindenki tudja, hogy a világ legnépszerűbb csivaváját épp Gyilkosnak hívták a Doktor Szöszi című filmben 🙂

kutyanevek fajta szerint

Közepes kutyák menő nevekkel

Az úgyvezetett kis-közép vagy középméretű kutyák sokak szívét megdobogtatják: nem túl nagyok, de sportosabbak a kistestűeknél, gyorsan tanulnak és egymással is nagyon szeretnek játszani. Ennél a méretnél a leggyakoribbak a keverék kutyák is, na meg a kajanevek. Te is tutira rengetet Kókusszal, Kiflivel, Almával, Málnával találkozol, ha gyakran viszed a kutyáidat sétálni a városban, parkokban. Na meg a városnevek is hangzatosak, mint a Tokió vagy a Denver.

Nevek nagy kutyáknak

Ha már kutyanevek fajta szerint, akkor a nagytestű ebeket se felejtsük el. Rengeteg dobermann, németjuhász és pitbull kutya is szuper neveket kap a gazdijától. Általában ezek a kutyák nagyobb méretük miatt izgalmas hangzású neveket kapnak, mint az Orion, Kuma, Kara, Zápor vagy Art.