Felszerelések raktárba

Egy raktárnak rengeteg felszerelésre és eszközre van szüksége. Az alábbi listában szereplők használata szinte elkerülhetetlen egy hatékony raktár kialakításához. Ha eddig nem szereztük volna be ezeket, érdemes megfontolnunk, hiszen rendkívül nagy segítségünkre lehetnek a hatékony működéshez.

Tárolóeszközök

Tárolóeszközeink jelentősége úgy gondolom vitathatatlan. Termékeink épségének megőrzése érdekében nagy hangsúlyt kell fektetnünk ezek minőségére. A rossz minőségű gyenge tárolóeszközökben elraktározott vagy szállított termékek óriási veszélynek vannak kitéve. Ha nem szeretnénk kockáztatni árucikkeink épségét feltétlen olyan helyről vásároljuk meg tárolóegységeinket ahol azok minőségi alapanyagok felhasználásával készültek.  Legyen az műanyag rekesz, IBC tartály, raklap vagy fenntartható kármentő tálca újrahasznosított műanyagból , rendkívül fontos jó minőségű legyen.

Hol lehet beszerezni minőségi tárolóegységeket?

Rengeteg vállalkozás foglalkozik tárolóegységek gyártásával illetve forgalmazásával. Sajnálatos módon viszont ezek nem mindegyike rendelkezik azzal a minőséggel amelyre nekünk is szükségünk lenne. Ha biztosra akarunk menni akkor én azt ajánlom válasszuk a Schoeller Allibert vállalkozást. Feltétlen érdemes ellátogatni az általuk üzemeltetett honlapra és szét nézni rendkívül széles termékpalettájukban. Náluk bizonyára megtaláljuk azt amire nekünk is szükségünk van.

fenntartható kármentő tálca újrahasznosított műanyagból

Emeléshez, szállításhoz, pakoláshoz, anyagmozgatáshoz szükséges gépek

Egy raktárban ahhoz hogy gördülékenyen menjen a munka biztosan szükségünk lesz olyan gépekre amelyek megkönnyítik az árucikkek mozgatását. A leggyakrabban használt ilyen gépek a kézi békák és  targoncák. A kézi békákat bárki könnyedén tudja kezelni, ezért rendkívül népszerű anyagmozgató eszköznek számít. Emelni nem lehet vele viszont segítségével nagyobb súlyokat is könnyedén ellehet pakolni vele A-ból B pontba. Emeléshez biztosan targoncára lesz szükségünk. Rendkívül hasznos gép mellyel levehetjük illetve felrakhatjuk termékeinket a polcokról. Könnyedén pakolhatunk vele kamionokat, illetve segítségével kiszolgálhatjuk a termelést is. Használatához jogosítványra van szükség. Fontos hogy kizárólag targoncavezetői engedéllyel lehet használni. Erre mindenféleképp figyeljünk oda hiszen a gép nem megfelelő kezekben rendkívül balesetveszélyes tud lenni.