Dobjuk fel otthonunkat tapétával

A falak színe jelentősen meghatározza otthonuk helyiségeinek hangulatát, így nem mindegy, hogy mit választunk, mikor festésre vagy tapétázásra kerül sor. Igen, a legtöbben a festést választják, pedig egy különleges tapéta is hihetetlenül jól tud mutatni. És ezeken kívül még egyéb más szuper megoldások is vannak. Nézzük meg milyen szempontokat érdemes átgondolni, amikor a falakat szeretnénk festeni vagy díszíteni, továbbá milyen lehetőségeink vannak erre:

Falszínezés szempontjai:

A falak színeit érdemes a stílushoz meghatározni. Ha egységes megjelenést szeretnénk otthonunk minden szobájába, akkor használjuk ugyanazokat a stílusokat. Például használjunk mindenhol pasztell vagy épp, hogy erősebb színeket. Van, akik az erősebb színeket dominanciáját úgy oldják meg, hogy a 4 fal közül, csak 1-2 lesz kifestve, a többit fehéren hagyják. Ez is egy szuper megoldás. Ha azonban tematikusan alakítjuk ki a szobáinkat, akkor a határ a csillagos ég. Lehet akár egy szolid szoba mellett egy szuper hangulatú dzsungel szoba vagy egy mediterrán tengeri szoba. A gyerekeknek érdemes vidám színeket választanunk. Érdemes kerülni azért a sötét színeket, hogy ne sötétítsék otthonunkat. A világos és pozitív színek jótékony hatással vannak hangulatunkra.

különleges tapéta

Falszínezés lehetőségei:

A legáltalánosabb lehetőség, ha a kiválasztjuk a színeket majd belefogunk a lakásfestésbe. Vagy festő segítségét kérjük, amit érdemes a szép eredmény érdekében. Emellett azonban választhatunk tapétát is. Egy szép tapéta minta nagyon fel tudja dobni a szobát. Az Arany Fotel kínálatában például csodaszépeket találunk: https://www.aranyfotel.hu/tapetak/. Gyerekek mellett választhatunk például mosható tapétát is, így egy esetleges összefirkálástól sem kell tartanunk. Mindenek mellett ott van még a matricázás lehetősége is, így egy egyszerű falszínre tudunk nagyméretű matricát készíttetni. Ha pedig a falburkolatok hívei vagyunk, akkor az internet bugyraiban biztosan találunk jó megoldást. Kőhatású, bőr, pvc és egyéb más szuper falburkolatokat kaphatunk a webshopok kínálataiban. Nincs más hátra csak elővennünk a kreativitásunkat és megvalósítani az elképzeléseinket.