A fránya szakács munkaruha viselése

Vendéglátásban dolgozni nem egy leányálom: fizikálisan és mentálisan is igen megterhelő dolog, ráadásul még egyenruhát is viselni kell. Utóbbi azért nem annyira vészes dolog, de tény és való, hogy gyakran kényelmetlenségekkel is jár az állandó uniformis viselés. A szakácsok, séfek, felszolgálók, bartenderek mind megkülönböztethetők jellegzetes öltözékük miatt. Míg a felszolgálók általában elegáns ingben, sötét nadrágban és kötényben vannak, addig a bartenderek inkább nadrágtartóban inggel. Persze, nem ez a standard öltözék számukra, sőt, sok helyen már a felszolgálóknak sem kell kiöltözniük ennyire. Ennek egyik fő oka a kényelem: sok tulajdonos számára fontosabb az, hogy az alkalmazottjaik jól érezzék magukat az amúgy is nehéz munkájuk közben.

szakács munkaruha viselése

Sajnos a konyhán dolgozól azonban higiéniai okokból nem ússzák meg ilyen könnyen a történetet. A szakács munkaruha viselése sajnos hiába kényelmetlen a 40 fokos konyhában: törvény kötelezi az ott dolgozókat a HACCP előírások betartására. Ennek egyike a megfelelő konyhai ruházat viselése, és az utcai ruhák öltözőben hagyása. A hajat is hátra kell fogni, nehogy belehulljon 1-1 alkalmatlankodó szál a ragúba. A legtöbb helyen – például az online gasztro nagykerekben – már igen kényelmes szakácskabátot és nadrágot lehet beszerezni. A ruháknak elsősorban jól szellőzőnek kell lennie és kényelmesnek. Na, meg persze, az is fontos, hogy megvédje viselőit a forró ételektől, eszközöktől.